ODRŽAN ONLINE-SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM NORVEŠKOG SINDIKATA INDUSTRIJE I ENERGETIKE

05.05.2021. | Novosti

3. maja 2021. godine održan je redovni online-sastanak u sklopu projekta koji podržava Sindikat industrije i energetike Norveške (Industri Energi) i koji ova partnerska organizacija zajedno sa našim sindikatom implementira u Bosni i Hercegovini. Predsjednica SSŠPDP BiH je izvijestila predstavnika Industri Energi o situaciji u BiH, kao i o položaju radnika u sektorima šumarstva, drvne i papirne industrije, te ga upoznala sa trenutnom epidemiološkom situacijom u našoj zemlji i aktivnostima koje su provedene u proteklih mjesec dana od posljednjeg sastanka.

Pritom je predstavljen angažman SSŠPDP BIH u vezi sa obilježavanjem 28. aprila, Svjetskog dana zaštite na radu te 1. maja, Međunarodnog praznika rada. Također je dogovorena i realizacija aktivnosti u narednih mjesec dana i održavanje novog sastanka.

Sindikat industrije i energetike Norveške je do sada podržavao razne projekte SSŠPDPBIH, a zbog pandemije su plan aktivnosti i njihova realizacija u 2020. godini bili prilagođeni novonastalim okolnostima. Tokom prošle godine realizovan je i niz aktivnosti za vrijeme pandemije virusa COVID-19, čime je unaprijeđen rad Sindikata i pružena pomoć članovima i članicama SSŠPDP BiH.

Predsjednica Ćatić je u ime SSŠPDP BIH izrazila zahvalnost Sindikatu industrije i energetike Norveške za provedene aktivnosti jačanja našeg sindikata, a posebno zbog toga što ni u vrijeme pandemije nisu odustali od pomoći i podrške koju pružaju godinama.