SASTANAK U JP “ŠPD ZDK” D.O.O. ZAVIDOVIĆI: POSTUPAK ZA PRIJEM RADNIKA NA NEODREĐENO I ODREĐENO VRIJEME

15.12.2021. | Novosti

U direkciji JP “ŠPD Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići 09.12.2021. godine održan je sastanak Sindikalnog odbora Društva sa više tačaka dnevnog reda. Na sastanku su razmatrani i usvojeni akti u vezi sa radom Sindikalnog odbora u narednom periodu, a prioritetno pitanje bilo je prijem radnika, odnosno objavljivanje javnog oglasa za prijem radnika u radni odnos na neodređeno i određeno vrijeme koji je objavljen upravo na dan održavanja sastanka.

Oglas možete pogledati na ovom linku: https://spdzdk.ba/ba/novosti.php?id=306

Dijelu sastanka prisustvovao je direktor Društva Jasmin Devedžić koji je upoznao Sindikat sa  realizacijom dogovora od oktobra ove godine.

Sindikat je ponovo zatražio da se radnici, kojima prestaje radni odnos krajem decembra ove godine, uposle prvi radni dan u narednoj godini, kao što je i ranije traženo.

Sindikat je u februaru ove godine počeo kampanju za upošljavanje radnika na neodređeno vrijeme. Sredinom godine od oko ukupno 200 radnika koji su aktivni u preduzeću, 74 radnika je uposleno na neodređeno vrijeme. Prema posljednjem objavljenom javnom oglasu trebalo bi biti uposleno 116 novih radnika na neodređeno, a 128 radnika na određeno vrijeme.

Radi se o proizvodnim radnicima.

Sastanku su prisustvovali i predsesjednica SSŠPDP BIH Lejla Ćatić i predsjednik kantonalnog odbora Rešid Plećan. Idući dan na stranici Društva objavljen je obrazac koji se obavezno popunjava u svrhu prijema u radni odnos i može se dobiti na sljedećem linku: https://spdzdk.ba/ba/novosti.php?id=307