SASTANCI U „SARAJEVO ŠUME“ I „SPREČKO“ ŽIVINICE: REZIMIRANJE, AKTUELNI PROBLEMI I PLANOVI

03.01.2022. | Novosti

Krajem godine većina sindikalnih podružnica rezimira aktivnosti koje su se vodile u prethodnom periodu te utvrđuje planove za 2022. god. na kojima treba početi raditi odmah već u prvoj sedmici naredne godine.

29.12.2021. održani su sastanci u KJP “Sarajevošume” d.o.o. Sarajevo i Šumskom gazdinstvu „Sprečko“ Živinice. Razgovaralo se o aktuelnim pitanjima u vezi sa ostvarivanjem prava radnika i realizacijom utvrđenog programa rada. Na oba sastanka prisustvovala je predsjednica SSŠPDP BiH Lejla Ćatić.

U toku sastanka u KJP “Sarajevošume” d.o.o. Sarajevo konstatovano je da su određene aktivnosti koje su planirane za 2021. godinu sprovedene do kraja, dok je kod drugih realizacija započeta u okviru objektivnih mogućnosti. Usaglašeni su stavovi u vezi sa budućim djelovanjima i već u prvoj sedmici 2022. godine dogovoreni zajednički sastanci Sindikata i Uprave Društva.

U Sindikalnoj podružnici u ŠG “Sprečko” Živinice održan je sastanak Povjereništva.  Tema sastanka bila su aktuelna pitanja i problemi u ŠG “Sprečko”, a posebno je ukazano na situaciju od početka decembra koja je vezana za povjerenika koji je ujedno i glavni povjerenik Sindikalnog odbora odnosno na probleme koji su nastali u vezi sa njegovim neosnovanim preraspoređivanjem na drugo radno mjesto, te aktivnosti koje je Sindikat poduzeo povodom nastale situacije. Također se razgovaralo i o standardu radnika, visini plaća i naknada, nedostatku proizvodne radne snage i drugim problemima te su doneseni zaključci o pravcu daljeg rada i djelovanja Sindikata u odnosu prema Upravi Društva.