ŠPD ZDK D.O.O. „ZAVIDOVIĆI“: 118 RADNIKA PRIMLJENO NA NEODREĐENO

16.05.2022. | Novosti, Vijesti

13. maja 2022. je u Javnom preduzeću „Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići izvršeno potpisivanje ugovora za radnike koji su zasnovali stalni radni odnos.

Prije potpisivanja ugovora provedena je konkursna procedura koju je prošlo 118 radnika različitih profila i oni će ovim ugovorom dobiti stalno zaposlenje. Osim toga, radni odnos na određeno vrijeme će zasnovati još 85 radnika.

Čestitamo svim radnicima koji su potpisali ugovore na neodređeno te izražavamo nadu i očekujemo da će se na isti način u dogledno vrijeme riješiti status svih radnika koji su u Društvu uposleni na određeno vrijeme.

Također podsjećamo da je podružnica Samostalnog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira BiH, JP ŠPD ZDK d.o.o. Zavidovići, u februaru prošle godine pokrenula kampanju pod nazivom „Zajedno u borbi za siguran rad i bolju produktivnost“ sa ciljem ukidanja ugovora na određeno kao redovne prakse u zapošljavanju u ovom šumsko-privrednom preduzeću.

U toku 2021. godine Uprava preduzeća je pokrenula postupak prijema radnika u stalni radni odnos, te riješila radni status za 74 radnika, a ove godine je odlučeno da se taj broj poveća, što će za rezultat imati zapošljavanje skoro 200 radnika u vremenskom periodu od jedne godine.

Kvalifikovani radnici su neophodni za nesmetan rad preduzeća koje je od velikog značaja za razvoj Zeničko – dobojskog kantona, te su u radni odnos primljeni kadrovi različitih profila, od šumarskih inženjera, sjekača, vozača, do administrativnog osoblja.

Svecanom činu potpisivanja održanom u prostorijama uprave prisustvovao je i glavni povjerenik Sindikalnog odbora JP “ŠPD ZDK” Mufid Delić.