PREDSJEDNICA ĆATIĆ I PREDSJEDNIK K.O. ZDK PLEĆAN U POSJETI PODRUŽNICI SSŠPDP BiH „NATRON-HAYAT“

01.06.2022. | Novosti, Vijesti

Predsjednica SSŠPDP BiH Lejla Ćatić i predsjednik Kantonalnog odbora ZDK Rešid Plećan su 27.5.2022. godine posjetili Sindikalnu podružnicu „Natron-Hayat“ d.o.o. Maglaj i održali sastanak sa povjerenikom Šemsudinom Bradarićem te povjereništvom podružnice.

Centralna tema bio je nedavni požar koji je zahvatio liniju za obradu starog papira u krugu fabrike. Pritom je istaknuto da je kolektiv „Natron-Hayat“ i ovaj put pokazao hrabrost, zajedničku brigu i požrtvovanost prema svojoj fabrici. Učesnici sastanka su podvukli činjenicu da je prva u saniranju požara upravo bila vatrogasna jedinica kompanije i radnici koji su odmah dali sve od sebe da se požar stavi pod kontrolu. Ne smije se zaboraviti ni veliki doprinos u borbi sa vatrenom stihijom koji su dali i građani kao i druge vatrogasne jedinice iz Maglaja i obližnjih gradova, za što su radnici fabrike iskazali posebnu zahvalnost.

U zaključku sastanka je iskazano zadovoljstvo činjenicom da u toku ovog nemilog događaja nije bilo ljudskih žrtava kao i da proces proizvodnje nije ugrožen te da se odvija bez zastoja.