INTENZIVIRANA SARADNJA NAŠEG SINDIKATA SA MEĐUNARODNIM PARTNERIMA

19.04.2023. | Novosti, Vijesti

16.3. i 05.4.2023. godine održani su sastanci predstavnika Međunarodne konfederacije radnika u građevinarstvu i drvnoj industriji (Building and Wood Workers’ International (BWI)) sa predstavnicima članica ove organizacije u BiH i Fondacije Fridrih Ebert (Friedrich-Ebert-Stiftung (FES)). Sastanak je održan u prostorijama SSŠPDP BiH, a istom su, osim predsjednice Lejle Ćatić, prisustvovali Selma Šehović ispred Fondacije Fridrih Ebert, te predsjednik Sindikata građevinarstva i industrije građevinskog materijala BiH (SGIIGM BIH) Murat Škamo i predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira RS (SŠPDP RS) Vlado Pavlović.

Na sastanku od 16. marta ispred BWI-a učestvovao je Coen van der Veer regionalni predstavnik BWI-a za Evropu, a na drugom sastanku održanom 5. aprila prisustvovale su v.d. regionalna predstavnica BWI-a za Evropu Genevieve Kalina i Aude Moureau, koordinator za organizovanje i tehnička pitanja. Na sastancima se razgovaralo o realizaciji Konferencije BWI-a koja će se održati sredinom septembra 2023. godine u Sarajevu i planiranim sastancima odbora žena i mladih. Sindikati iz BiH biće domaćini Konferencije. Konkretizovani su datumi održavanja skupova i zaduženja predstavnika domaćih sindikata. Očekuje se da će skupu prisustvovati više od 180 predstavnika sindikata članica BWI-a iz cijeloga svijeta. Posebno će se održati sastanci predstavnika mladih i žena.

BAJRAMSKA ČESTITKA SSŠPDPBIH

BAJRAMSKA ČESTITKA SSŠPDPBIH

Svim svojim članovima, radnicima i građanima BiH islamske vjeroispovijesti SSŠPDPBIH upućuje čestitke povodom ramazanskog bajrama, sa željom da ovaj...