PREDSTAVNICI SSŠPDP BIH ZAJEDNO SA GOSTIMA IZ MEĐUNARODNIH ORGANIZACIJA POSJETILI RADNIKE ŠUMARSTAVA NA TERENU

15.11.2023. | Novosti, Vijesti

U septembru i oktobru ove godine predstavnici međunarodnih sindikata u organizaciji sa SSŠPDP BiH i sindikalnim podružnicama obavili su posjete radnicima na terenu. Kolege su se upoznale sa načinom rada i uvjetima u kojima rade radnici šumarstva u Federaciji BiH. Sindikalna podružnica KJP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo organizovala je posjetu predstavnika sindikata, članica Međunarodne konfederacije radnika u građevinarstvu i drvnoj industriji (Building and Wood Workers’ International (BWI)) sa predstavnicima SSŠPDP BiH radilištu na Igmanu.

Posjeta je realizovana 21. septembra 2023. godine na području ŠGP Igmansko, GJ Igman, lokalitet Ravna vala. Predstavnici sindikata iz Belgije, Francuske, Švicarske, Nizozemske i Malezije upoznali su se sa načinom rada radnika u sektoru šumarstva i razgovarali sa radnicima o uvjetima rada te razmjenili iskustva.

5. oktobra 2023. godine radnike na lokalitetu Ravna vala posjetili su predsjednik Sekcije mladih Sindikata industrije i energetike Norveške Mikael Schewik i predstavnici SSŠPDP BiH. Posjeta je organizovana u saradnji sa Sindikalnom podružnicom KJP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo.

Isti dan upriličena je posjeta radnicima Rasadnika Šumarstva “Prenj” d.d. Konjic koji se nalazi na Boračkom jezeru. Predstavnici sindikata upoznali su se sa uvjetima i načinom rada radnika koji se bave proizvodnjom šumskog hortikulturnog i poljoprivrednog sadnog materijala te planiranjem prostornog uređenja i okoliša.

Zahvaljujemo predstavnicima KJP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo, predstavnicima Šumarstva “Prenj” Konjic i predstavnicima Sindikata preduzeća na saradnji i pomoći u organizaciji i realizaciji posjeta.