ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA SSŠPDP BIH

09.07.2024. | Novosti

U Sarajevu 5. jula 2024. godine održana je 9. redovna sjednica Glavnog odbora SSŠPDP BiH. Razmatrana su aktuelna pitanja i problemi u sektorima šumarstva, prerade drveta i proizvodnje papira, sa posebnim osvrtom na izazove i probleme u sindikalnim podružnicama.

Na temelju predstavljene problematike, Glavni odbor je donio zaključke i utvrdio dalju strategiju rada sindikalnog rukovodstva u narednom periodu. Imajući u vidu stanje u sektorima i potrebe članstva, dogovoreni su prioriteti rada i utvrđen stav sindikata u pogledu određenih pitanja i izazova sa kojima je suočeno članstvo i rukovodstvo u podružnicama.

Nastavljaju se pregovori za zaključivanje novih kolektivnih ugovora. U narednom periodu, jedan od prioriteta je nastavak rada sa članstvom na terenu u okviru posjeta podružnicama i organizovanja regionalnih i lokalnih sastanaka sa članstvom. Posebno su istaknute aktivnosti i rad mladih članova i članica Sindikata.

Glavni odbor informisan je o sastanku Grupe 10 BWI i učešću mlade kolegice Edine Mudželet na Festivalu mladih BWI, koji se održao u Didimu u Turskoj.